RENDEZVÉNYEK

2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013
2014 2015 2016 2017 2018 2019 2021
2022 2023

XIII. Retro - Füzes Fesztivál 2021
2021.09.04

2021. szeptember 4-én rendezte meg a korona vírus miatti szigorításokat követően 1 év kihagyás után az Összefogás Füzesabonyért Egyesület a XIII. Füzes Fesztivált. A városközpont felújításai miatt mindhárom lehetséges helyszín fel volt túrva, ezek a Házasságkötő terem előtti tér, Piactér és a Baross Gábor tér (Buszmegálló) ? így a Márka Presszó terasza es a bejárat előtti terület adott otthont a rendezvénynek.

Az időjárás ezúttal kegyes volt a szervezőknek, hiszen szikrázó napsütés várta már délután 3-kor a Városi Könyvtárban az ÖFE által rendezett kiállításra az érdeklődőket, akik Bocsi János helytörténeti gyűjteményéből ?Házak, emberek, hagyományok? címmel készített korabeli képeket és leírásokat tekinthettek meg.

Még 18 órakor is csodás szeptember eleji napsugaras idő és hőmérséklet fogadta a Márka Presszóba érkező közönséget. Wenczel Árpád ÖFE elnök megnyitóját követően került sor a szokásos galambröptetésre, majd Monic Shanti keleti táncbemutatója és standard & latin amerikai táncprodukciók indították el a szórakoztató, retro jegyében zajló műsorokat.

Szívós Győző énekes színész a Szécsi Pál: Gedeon bácsi és hasonló stílusú, esetenként Táncdalfesztiválokat is megjárt dalokat adott elő a 60-as, 70-es, 80-as évek zenéiből. A 60 perces összeállítás több részén együtt énekelt a közönség az előadóval. A Füzes Fesztivál 3. óráját Kiss Ibolya és Turba Gabriella énekesnők hazai és külföldi slágerekből összeállított retro produkciója folytatta, ahol elhangzott többek között a Juventus: Véget ért egy fejezet című lírai sláger is többek örömére, régi emlékeket felidézve többek szívében.

21 órára már teljesen megtelt a Márka Presszó belső terme is, amikor a pompázó fények közepette színpadra lépett a rendezvény sztárvendége az ÖFE meghívására - Soltész Rezső! Óriási taps fogadta a népszerű művész urat. Ő azonnal megtalálta a kontaktot a nézőkkel és rajongóival, akik végig énekelték vele gyakorlatilag az egész 1 órás műsorát ? mint például a ?Szóljon hangosan az ének? örökzöld slágerét. A táncos ? zenés produkciókat diszkó követte Nagy Péter, Wenczel Ádám és Wenczel Árpád DJ-k vezetésével a napjaink és a 80-as, 90-es évek sikereiből. A konferansz Hosztafi Amanda volt, a kiszolgálást pedig Nagy Vanda és Varga Zsanett biztosították.

Sok jó ember kis helyen is elfért ezúttal a Márka Presszóban és környékén az ÖFE - XIII. Retro - Füzes Fesztiválon, ami a ?Szóljon hangosan az ének? jegyében került lebonyolításra. Még a késő esti órákban is kellemes időben szórakozhatott - énekelt és táncolhatott - a szép számú közönség. Az Összefogás Füzesabonyért Egyesület ezúton is köszönetét fejezi ki az esemény támogatóinak anyagi és természetbeni önzetlen segítségükért!

Wenczel Árpád ÖFE elnök

***