RENDEZVÉNYEK

2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013
2014 2015 2016 2017 2018 2019 2021
2022 2023

VIII. Füzes Fesztivál 2015
2015.09.05.

2015. szeptember 5-én került immár 8. alkalommal városunkban megrendezésre a Füzes Fesztivál, az Összefogás Füzesabonyért Egyesület szervezésében. Elismerés számunkra, hogy a füzesabonyiak nagy várakozással várják minden évben szeptember első szombatját! Míg első alkalommal még a piactéren is elfértek az érdeklődők, addig később már a Házasságkötő Terem előtti tér is egyre szűkebbnek bizonyult és két évvel ezelőtt már városunk főútjának a forgalom előli lezárása vált indokolttá a közönség számának további jelentős növekedéséből adódóan. A kedvezőtlen időjárás mellett ezúttal is megtelt a Rákóczi út lezárt területe és az esti Szandi, valamint Jessy fellépésére már a Közösségi Ház nagyterme és az épület előtti járda szakasz is "kevésnek" bizonyult a nagy tömeg miatt. Ennek ellenére semmilyen atrocitás nem történt, köszönhető ez a fegyelmezett közönségen túl a Polgárőröknek és a fokozott készültségben jelenlévő Rendőröknek!

Igazi őszi időjárásban volt részünk ezen a szombaton, de ettől függetlenül már a délelőtt során is pezsgett az élet Füzesabonyban - a Közösségi Házban és annak környékén, a Rákóczi úton. Bent a nagyteremben a Népdalkörök találkozója zajlott pontosan 10 órától. Kint az eső ellenére egyre több érdeklődő gyűlt össze. A délutáni programok kezdetére szerencsére az "égi áldás" alábbhagyott és a fesztivál teljes területe egyre szűkebbnek bizonyult az érdeklődők számának fokozatos növekedése miatt. Az idén is a gyerekek szórakoztatásáról szólt elsődlegesen a délután. Volt lufi hajtogató bohóc, arcfestés, ugráló vár, körhinták, dodgem, céllövölde, büfé és sok más, mi szemszájnak ingere. Nem maradt el természetesen a szokásos gyerek szépségverseny sem. Sokak sajnálatára a két helyi óvoda lemondta fellépését, helyettük a Pinkóczy Mazsorett Kulturális Egyesület táncosai bűvölték el a közönséget Nagy Csaba polgármester, dr. Csomós András igazgató főorvos és Wenczel Árpád ÖFE elnök köszöntőjét követően, akiket a rendezvény műsorvezetője, Hosztafi Amanda kért fel a fesztivál megnyitására. A hagyományos galambröptetés ezúttal is a béke, a szeretet és az összefogás jelképe volt. A helyi Rozmaring Népdalkör és az Egerfarmosi Tűzkerék Néptánc Egyesület produkciója a közép-, és idősebb korosztálynak szólt elsődlegesen. Jordán Marcsi és csapata zumbája alatt már sokaknak járt a lába a zene ritmusára, amit ezúttal is a PW Produkció hangosított, mint ahogy az egész rendezvényt.

A fiatal tehetségek órájában Dormándról Memi, Laló és Gáspár Béla, valamint a teljesen más stílust képviselő Székács Vivien léptek a mindent jelentő deszkákra. Kerecsendről a Holdfény Trió ismert számaira már néhányan táncra perdültek a nézők soraiból. Az esti tombola húzás idejére egy gombostűt sem lehetett volna leejteni a nézőtéren. A főnyeremény egy teljesen felszerelt kerékpár, valamint motoros fűrész, élő birka, illetve a Heves Megyei Vízmű Zrt. Füzesabonyi Kirendeltségének két, kedvezményre jogosító felajánlása volt. Ezek után lépett színpadra nagy taps közepette Szandi, aki 60 percben fantasztikus műsorával alakított ki csodás hangulatot - több száz ember énekelte vele együtt ismert slágereit. Zárásként a fesztivál másik sztárvendége, Jessy folytatta a "tuti bulit". Ő főként mulatós dalokkal táncoltatta meg szintén egy órában a "táncparkett ördögeit". A ráadások ráadásai jelezték, hogy hajnalig mulatott volna még a közönség, de egyszer minden véget ér - így ilyen emelkedett hangulatban zárult a VIII. Füzes Fesztivál.
Köszönetem fejezem ki a teljesség igénye nélkül: az ÖFE teljes csapatának, Nagy Csaba polgármester úrnak, támogatóinknak, minden résztvevőnek és közreműködőnek, az Egészségügyi Központ, a Fitomed ElitClub, a Pszichiátriai Otthon, a Manó Manufaktúra, a PW Produkció, a Rádió Eger és az Önkéntes Tűzoltó Egyesület, illetve a helyi galambászok jelenlévő képviselőinek - valamint a rendet, biztonságot egész nap felügyelő Polgárőröknek és a Városi Rendőrkapitányságnak! 2016. szeptemberben folytatjuk!

Wenczel Árpád az ÖFE elnöke

***