RENDEZVÉNYEK

2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013
2014 2015 2016 2017 2018 2019 2021
2022 2023

X. Füzes Fesztivál 2017
2017.09.02

2017. szeptember 2-án, szombaton tartotta az ÖFE jubiláló - 10. fesztiválját. Szép nyár végi napsütés és nagy nyüzsgés fogadta a Rákóczi út Házasságkötő terem előtti részére kilátogatókat már kora reggel. 9 órától tájékozódási versennyel kezdtük a napot a Természetbarát Egyesület szervezésében. 10-kor már a Városi Könyvtárban nyitottuk meg Márton Attila festmény kiállítását.

A délutáni programok 14 órától kezdődtek. Hosztafi Amanda műsorvezető felvezetőjét és Wenczel Árpád ÖFE elnök köszöntőjét követően a szokásos galambröptetésre került sor, majd a Pinkóczy Mazsorett Csoport produkciója kápráztatta el a közönséget. 15 órától a mezőszemerei Kéknefelejcs és a füzesabonyi Rozmaring népdalkörök léptek fel a színpadon. Őket követte a Hétszínvirág Óvoda Hagyományörző csoportja és a Füzes Táncklub által előadott táncok kavalkádja, majd a blokk zárásaként jött a várva várt gyerekszépségverseny. A zenei részét a fesztiválnak a Tuti Duó mulatós előadása kezdte, majd Sztaniszláv László rock and roll showja jött folytatásként.

Már mindenki nagyon várta a gyerekszépségverseny eredményhirdetését és a tombolahúzást, ahol ezúttal is sok értékes nyeremény talált gazdára. Az est sztárvendége - a Fiesta - 20 órától lépett már reflektorfényben színpadra. Addigra már teljesen megtelt a tér az időnként akkor már csepergő eső ellenére. Régi nagy slágereiket és új dalaikat gyakran velük együtt énekelte a közönség. A napot az Expander zenekar élő koncertje zárta, akik profi előadásukkal fantasztikus hangulatot teremtettek a rajongóik népes táborában.

Ez a rövid krónikája a X. Füzes Fesztiválnak, ahol ezúttal is a minden korosztálynak szóló programokon túl még az eddig megszokottnál is több játék, kirakodó, árus, búcsús volt a Rákóczi út lezárt szakaszán és természetesen végig velünk volt Panni bohóc, valamint a Manó Manufaktúra. Köszönet jár elsődlegesen az Összefogás Füzesabonyért Egyesület lelkes csapatának, Füzesabony Város Önkormányzatának, Nagy Csaba polgármester úrnak, az Agrár Zrt-nek, a Heves Megyei Vízmű Zrt-nek, a Városi Rendőrkapitányságnak, a Polgárőr Egyesületnek, a Városi Könyvtárnak, az Egészségügyi Központnak, a Fitomed Elit Klubnak, a FÜV Kft-nek, a Márka Presszónak és sok más támogatónknak a lebonyolításhoz szükséges segítségéért! Folytatás jövőre - szeptember első szombatján!

Wenczel Árpád, az ÖFE elnöke

***