RENDEZVÉNYEK

2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013
2014 2015 2016 2017 2018 2019 2021
2022 2023

Irodalmi Kávéház
2008. október 19.

Az ÖFE 2008.10.19-én 15 órától nagy érdeklődés mellett, sikeresen rendezte meg a Könyvtár Baráti Társulással közösen, Nádasy Erika közreműködésével, az irodalmi kávéház újabb műsorát - Edith Piaf felejthetetlen dalaiból.

Nádasy Erika Nádasy Erika Nádasy Erika Nádasy Erika  
Közönség
Közönség
Közönség
Múzeum-busz
Múzeum-busz        

***

I. Füzes Fesztivál
2008. szeptember 13.

2008. szeptember 13.-án 13 órától Füzesabonyban a Piactéren az ÖFE szervezésében megrendezésre került az I. Füzes Fesztivál. Szerencsénkre az "égiek" kegyesek voltak hozzánk, és így a meteorológusok előrejelzései ellenére bár kissé hűvös, de ugyanakkor csodálatos napsütés várta a fesztiválra kilátogató több száz érdeklődőt.
A programot az erdőtelki mazsorettek kezdték, majd a folytatásban több táncos és hastáncos produkcióra került sor, egyebek mellett például a Füzes Táncklub és Bíró Mónika bemutatóját  csodálhatta meg a közönség. A helyi zeneiskola ezúttal is elbűvölte muzsikájával a "tisztelt nagyérdeműt". Lucza Csaba hagyományőrző dobolása külön színfoltnak számított a délután során, hiszen ilyen jellegű előadás talán még sosem volt városunkban. A helyi Kyokushin karate, mint mindig, most is elkápráztatta a küzdő sportok kedvelőit. A gyerekek örömére folyamatos bohóc műsorok, ingyenes ugrálóvár, arcfestés, rajzolás gyurmázás és lufi hajtogatás is színesítette a program választékát. Kint voltak a mezőkövesdi tűzoltók is, a kíváncsiskodók közelebbről is megtekinthették a "jó öreg" létrás autót. Közben többször galambröptetésre is sor került.

Elnök és alelnök Lucza Csaba Bohócok Hangtechnika  
Mazsorettek
Füzes Táncklub
Hastáncosok
Karate
Karate Karate Karate Karate  

Egyesületünk mindenkit vendégül látott egy cső  frissen főzött kukoricával, valamint bemutattuk és természetesen meg is kóstoltattuk a híres füzesabonyi lepényt a hagyományőrzés jegyében. Az estébe nyúló fesztivált a Casablanca együttes koncertje zárta, akik az akkor már igen hűvös idő ellenére is nagyszerű hangulatot teremtettek.

Casablanca

Sós Tamás
Jelenlétével az I. Füzes Fesztivált megtisztelte többek között Sós Tamás, Heves Megye Közgyűlésének elnöke, valamint Korózs Lajos, térségünk országgyűlési képviselője, aki egyben a fesztivál fővédnöke is volt.
Korózs Lajos

A jelenlévők biztonságáról, a rendezvény zavartalan lebonyolításáról a lelkes kis rendezői csapatunkon túl a helyi Polgárőrség, és természetesen a Városi Rendőrkapitányság munkatársai gondoskodtak.
A legnagyszerűbb érzés az I. Füzes Fesztivál kapcsán az összefogás volt, hiszen kortól, nemtől függetlenül városunk apraja és nagyja együtt töltött a "szürke hétköznapok" után egy csodálatos szombat délutánt. És hogy ez a "népünnepély" létrejöhessen, a legtöbben szinte megkeresésünk előtt, illetve az első hívó szóra jelezték támogatási szándékukat, amiért ezúton is köszönetemet fejezem ki egyesületünk nevében!

A hagyományteremtés nem titkolt szándékával megrendezett I. Füzes Fesztivált az Összefogás Füzesabonyért Egyesület a jövőben is meg kívánja szervezni minden év szeptemberének környékén, színesítve ezzel a város kulturális kínálatát és összefogva a város lakosságát.
Wenczel Árpád
az ÖFE elnöke

***

Irodalmi kávéház - Bródy Sándor egri író művészete
2008. február 10.

2008. február 10.-én az Összefogás Füzesabonyért Egyesület és a Füzesabonyi Könyvbaráti Társulás közös szervezésében megrendezésre került a Márka Presszóban 15.00. órától a soron következő irodalmi kávéházi programunk a Magyar Kultúra Napja, valamint a Valentin nap tiszteletére. Rendezvényünkön ezúttal Venczel Valentin, az egri Gárdonyi Géza Színház művésze, valamint Gulyás András, egyesületünk tagja szórakoztatta a publikumot. A házigazda az ÖFE alelnöke, Márkus Róbert Zsolt volt.

 

***