RENDEZVÉNYEK

2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013
2014 2015 2016 2017 2018 2019 2021
2022 2023

II. Füzes Fesztivál
2009. szeptember 5.

Hűvös, viharos péntek éjszaka, és egy reggeli frissítő zápor után 2009. szeptember 5-én délelőtt óráról órára egyre szebb idő fogadta a Házasságkötő terem előtti térre kilátogató embereket. Sok kíváncsiskodót kicsalogatott az akkor már szikrázó napsütésben dübörgő zene, és az a nagy sürgés-forgás, ahogyan az Összefogás Füzesabonyért Egyesület készülődött a II. Füzes Fesztiválra, ami 15 órakor egy rövid elnöki köszöntőt követően el is kezdődött.
A szikrázó napsütésben több száz érdeklődő előtt elsőként a VIK Alapfokú Művészeti Iskola tánc, és zenei műsorát tekinthette meg a közönség, amit a Realdance Táncstúdió színvonalas latin táncbemutatója követett. Utánuk helyi, és egri hastáncosok kápráztatták el a 6 éves füzesabonyi Ferenczi Lilivel az élen a jelenlévőket. A táncot fantasztikus varázslatok követték Szemerei Lászlő bűvész mutatványai révén. Bemutatkoztak a helyi "kutyások" is. Valent Andrásék látványos kutyás produkciója minden jelenlévő figyelmét felkeltette. A H.M.Ö. Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Otthonában működő Moliére színtársulat ezúttal egy vidám bohózatot mutatott be "Borozgatás" címmel. A Füzes TKSE táncosainak standard táncbemutatója a hagyományoknak megfelelően ennek a fesztiválnak is egyik kellemes színfoltja volt. A Kyokushin karatésok a világbajnokságra készülő Szilágyi Zoltán irányításával ezúttal is lenyűgözték a küzdő sportok szerelmeseit. A programok alatt lehetett sakk szimultánt játszani Gál Péterrel, meg lehetett ingyenesen tekinteni a Petőfi Irodalmi Múzeum "Nyelvet öltünk" című mozgó interaktív tárlatát, valamint Bernáth László régészeti kiállítását is. A Heves V18. Egyesület galamb röptetése a szabadságot, és a békét jelképezte a jelenlévők számára. A mezőkövesdi tűzoltók autója, a folyamatosan üzemelő lánchinta, és ugráló vár a kicsik örömére egészen sötétedésig várta az apróságokat, közben pedig lehetett még lovas kocsikázni is! Ezúttal is minden kilátogató felnőtt, és gyermek az ÖFE vendége volt. Aki pedig megéhezett a délután során, annak ezúttal is egy-egy cső finom főtt kukoricával kedveskedett egyesületünk. Lelki tanácsadás, és vérnyomásmérés is folyt végig a rendezvény során, aki pedig megszomjazott, az a szintén helyben található büfében olthatta szomját. Az idő gyors múlását csupán az jelezte, hogy lassan besötétedett az égbolt, és így már a reflektorok kigyúló fényében kezdődött a mezőkövesdi Takszihárom zenekar élő rock koncertje, majd őket követően záróráig a 80-as évek, és napjaink zenéire rophatta a táncot a még akkor is szép számú közönség. A szabadtéri diszkóban a keverő pult mögött a zenéket Wenczel Ádám (DJ Grékó) válogatta össze. Két segítője Plósz Dániel, és az egész fesztivált végig fotózó Wenczel Dávid voltak. Sőt, a végén még e sorok írója is beszállt az össznépi banzájba kicsit nosztalgiázni egy-egy régi nagy hazai, és külföldi sláger bekonferálásával.

Bűvész Bűvész Egészség-ügy Nézők Füzes TKSE
Füzes táncklub
Galambok
Karatések
Kutyások
Lovas kocsi Nézelődők Ugráló vár Nézelődők Nézelődők

 

Így zárult a II. Füzes Fesztivál. Jó időben, népes közönség előtt változatos programokkal. Célunk volt, immár második alkalommal olyan kulturális, szórakoztató, és sport produkciókat összeállítani, aminek révén kortól, nemtől, és politikai hovatartozástól függetlenül minden kilátogató kellemesen eltölthetett néhány órát itthon - Füzesabonyban! Köszönet ezúton is a helyszínt folyamatosan biztosító polgárőröknek, valamint támogatóinknak a részünkre nyújtott önzetlen segítségükért! Sajnos, mint azt a fesztivál fővédnöke, Korózs Lajos államtitkár úr el is mondta, településünkön, politikai területen fokozottan tapasztalható a lakosság megosztottsága, és ezért is támogatandó az ilyen jellegű civil kezdeményezés, ahol szándékában állt az ÖFE-nek legalább ezen a szombati napon az ellentétek, feszültségek csökkentése - természetesen a kellemes kikapcsolódás élményének biztosítása mellett.  

Hastánc Nézelődők Real-Dance Taxi3 Valent András
Vérnyomás mérés
Táncosok
Zenészek
Korózs Lajos
Hangosítók Szervezők Segítők Bernáth László Diszkó

 

Elgondolkodtató ugyanakkor, és biztosan nem véletlen, hogy míg az egész délutánt felölelő, estébe nyúló II. Füzes Fesztiválra az idén is nagyon sokan kilátogattak a lakosság köréből, addig az Önkormányzat részéről szinte senki sem tisztelt meg bennünket jelenlétével! Sőt, az elsődlegesen közpénzből működő Városi Televízió sem kívánta városunk polgárait tájékoztatni erről az eseményről - lehet, hogy felsőbb utasításra?! (Folyt. köv. 2010-ben!)

Wenczel Árpád

***

Nőnap
2009. március 8.

2009. március 08.-án tartotta az ÖFE soron következő, ez évi első irodalmi kávéházi rendezvényét a Márka Presszóban. A szép számmal megjelenő közönség soraiból egy szál virággal köszöntötték az egyesület férfi tagjai a nőnapi rendezvényünk hölgy vendégeit, majd Baráth Zoltán : Velem csak szórakoznak! című zenés szórakoztató műsorát tekinthették meg a jelenlévők. A program házigazdája Márkus Róbert Zsolt, az ÖFE alelnöke volt.

Wenczel Árpád

Nézők Korózs Lajos Technikusok Nézők  
Baráth Zoltán Baráth Zoltán és Márkus Róbert
Baráth Zoltán
Baráth Zoltán
Baráth Zoltán és Márkus Róbert