RENDEZVÉNYEK

2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013
2014 2015 2016 2017 2018 2019 2021
2022 2023

Füzes Egészség Fesztivál 2013
2013.09.07.

2013. szeptember 7-én szikrázó napsütés várta a Rákóczi út lezárt szakaszára kilátogató érdeklődőket a Füzes Egészség Fesztivál 2013. egész napos rendezvényén. Az ősz ellenére nyári melegben kezdődtek már a délelőtti programok is. Míg kint kis vasút, körhinta, céllövölde, óriás csúszda, trambulin, vonat, mentő autó, tűzoltó kocsi, különféle árusok és gyerek programok fogadták a gyerekeket és minden vendégünket, addig a Művelődési Központban telt ház előtt zajlott a népdalkörök találkozója, ami jóval a déli harangszó után ért véget. Addigra időközben elkészült a Sodexo székelykáposztája, de fogyott folyamatosan a főétel mellett a kürtős kalács és a fagylalt is – valamint természetesen a különféle frissítő italok.

14 órakor a Szihalmi Fúvósok és mazsorettek műsora közepette Gulyás László polgármester, dr. Csomós András igazgató főorvos és Wenczel Árpád ÖFE elnök köszöntötték a Művelődési Központtal szemben felállított nagy színpadról a nézők seregét, majd felröppentek a békét jelképező galambok az ég felé. A szülők, hozzátartozók már türelmetlenül várták ezúttal is a Pöttömke és Hétszínvirág Óvodák apróságait, miközben a Könyvtár udvarán már nagyban folytak a kézműves foglalkozások, arcfestés, lufi fújás és egyéb, hasonló gyermekprogramok.

Ez a nap a szórakozás mellett az egészségről szólt, éppen ezért az első sátor alatt az Egészségügyi Központ dolgozói folyamatos szűrővizsgálatokat és tanácsadást végeztek. A lezárt terület túlsó végén a Kertbarátok sátra és a helyi őstermelők méz különlegességei szintén nagy érdeklődésre számíthattak – hiszen folyamatosan hömpölygött feléjük is a tömeg. A már hagyományos gyerekszépségverseny, majd a Zumba idejére már valójában egy gombostűt sem lehetett volna elejteni a színpad környékén.

Nagy taps kísérte a gyöngyösi pánsípos produkciót és Ihos József „Kató nénijét” egyaránt, valamint a mezőkövesdi Last Minute dalait is. A Neoton Família volt énekesének – Dittinek – a koncertje már a reflektorok fényében kezdődött el, hiszen időközben a nyár mellett a nap sugaraitól is elbúcsúzhattak a jelenlévők, mivel besötétedett. Fergeteges hangulat kísérte végig Ditti fellépését, majd Márió tette fel a koronát erre az estére – fantasztikus hangulatot teremtve az eddig Füzesabonyban, az utóbbi időkben talán soha nem látott tömeg köreiben. A tűzijáték még tovább fokozta a kedélyeket, míg közben a gyerekszépségverseny eredményhirdetése, valamint a tombolahúzás is nagy érdeklődés mellett zajlott le.

A programot a már szintén hagyományos diszkó zárta, ahol záróráig a Rákóczi úton rophatták a lézerek szikrázó fényében a táncot, a 80-as és 90-es évek zenéin túl napjaink sikereire mindazok, akik végig ott voltak velünk ezen a csodás napon, valamint estén!

Bízom abban, hogy ismét sikerült egy felejthetetlen rendezvénnyel - immár 6. alkalommal - megajándékoznunk városunk és a térség lakosságát! Minden évben igyekszünk valami új programot is kitalálni a hagyományos produkciók mellett. Talán ennek is köszönhető, hogy évről-évre egyre többen várják és látogatják az Összefogás Füzesabonyért Egyesület által, anno hagyományteremtő jelleggel útjára indított Füzes Fesztivált, ami az idén az Egészségügyi Központ és Füzesabony Város Önkormányzata jóvoltából kiegészült egy egész napos egészség fesztivállá! Köszönet érte a két kiemelt támogatónknak és rajtuk túl mindenki másnak is, aki hozzá járult rendezvényünk sikeres lebonyolításához! Szervező társaimnak és minden közreműködőnek is jár természetesen az elismerés, hiszen az ő önzetlen segítségük nélkül sem valósulhatott volna meg ilyen formában városunk legnagyobb ez évi rendezvénye! Folytatjuk 2014. szeptember első szombatján!

Wenczel Árpád az ÖFE elnöke

***

 

Kuncze Gábor volt az ÖFE vendége
2013.04.11.

2013. április 11-én 17 órától, az Összefogás Füzesabonyért Egyesület meghívására Füzesabonyban, a Házasságkötő teremben tartott lakossági fórumot Kuncze Gábor – volt belügyminiszter, a Szabadelvű Polgári Egyesület képviselője, Korózs Lajos – volt politikai államtitkár, az MSZP országos elnökségi tagja és Sós Tamás – országgyűlési képviselő, az MSZP megyei elnöke.

A zsúfolásig megtelt teremben helyet foglaló vendégeket Wenczel Árpád, az ÖFE elnöke köszöntötte. Ezt követően következtek a prezentációk, majd pedig az érdeklődők által feltett kérdések. A két órás fórum fő témaköre a jelenlegi kormányzat eltelt 3 évének értékelése, az egykori ígéretek és esetenként az ezzel szemben tapasztalt tények véleményezése volt - több féle oldalról megközelítve.

Wenczel Árpád

 

***

 

TAVASZKÖSZÖNTŐ A ROZMARING NÉPDALKÖRREL
2013.04.07

A hagyományokhoz híven, az Összefogás Füzesabonyért Egyesület 2013. április 7-én, vasárnap 15 órától ismét megrendezte „Tavaszköszöntő” címmel hagyományos, műsoros délutánját a Márka presszóban. Az idén a füzesabonyi Rozmaring Népdalkör mutatta be műsorát, képviselve ezzel a helyi civil kultúrát.
A tavaszi napsütésben kezdődő programot Wenczel Árpád, az ÖFE elnöke nyitotta meg, köszöntve a szép számú egybegyűlteket, majd Takácsné Szigeti Ilona mutatta be a Rozmaring Népdalkört. Az első zenei blokk tavaszi népdalcsokrot tartalmazott. Ezt követően Kissné Bozó Sarolta szakmai vezető mesélt a magyar kultúra alapvető részét képező népdalokról, illetve a 2012-ben „NÉPEK ZENÉJE, NÉPEK TÁNCA” elnevezésű országos vetélkedő sorozatban elért sikerről, ahol a Rozmaring december 8-án Szegeden a döntőben ezüstminősítésben részesült, amelyet a Csík megyei népdalok előadásáért nyertek el. A második részben ezt hallgathatta meg a közönség. A harmadik blokk a népdalkör legújabb dalaiból tartalmazott egy csokrot, amit először mutattak be a füzesabonyi közönségnek, de előtte még Korózs Lajos, volt politikai államtitkár méltatta a zene jelentőségét és szeretetét, valamint a Rozmaring Népdalkör közös énekléseinek sikerét. A műsor végén Sipos Attila alpolgármester osztott meg néhány gondolatot az érdeklődőkkel.

Az ÖFE idei Tavaszköszöntőjét egy kötetlen beszélgetés zárta, amit megelőzően az egyesület elnöke köszönte meg a fellépőknek és a lelkes közönségnek egyaránt az aktív részvételt és érdeklődést - ezen a napsütéses, első igazán tavaszi délutánon.

Wenczel Árpád

 

***